Taky toho už máte dost?

 

Taky toho už máte dost?

 

 

       Jak už asi každý zaznamenal, blíží se konec volebního období a aktuální sestavy vedení našeho města Vimperk. Což znamená, že nás čekají na podzim komunální volby. Před minulými volbami jsem měl na zastupitelstvu proslov, kde jsem prohlásil, že nebudu kandidovat a sdělil jsem zde otevřeně svůj názor. I letos jsem si stál za tím, že kandidovat nebudu, ovšem mé okolí a mojiblaschko přátelé mě přesvědčili o tom, že bych naopak do toho jít měl. Takto to již dál nejde! Tomuto postoji odpovídá i nárůst nespokojenosti, který lidé projevují jak na sociálních sítích, tak i veřejně. Ani se jim nedivím, vždyť to vypadá podobně, jako kdyby aktuální sestava tady ve Vimperku, kopírovala aktuální sestavu a postoje vlády České republiky. 

 

       Nechci ale jít agresivní cestou voleb a nebudu házet špínu na kandidáty ostatních kandidujících volebních uskupení strany či zveřejňovat to, co udělali špatně nebo pro změnu neudělali a mohli. Tuto roli si myslím, že zastoupí jiní velice dobře. Nejdu do voleb, abych se s někým dohadoval o něčem, co nikam nevede. Raději se vydám společně s naším týmem poklidnou diplomatickou cestu vzájemného pochopení, kde si myslím, že je daleko větší prostor pro realizaci. 

 

       Teď k tomu proč já osobně jdu do voleb a jaké jsou mé cíle. V první řadě si nedělám nijak velké naděje a nepřemýšlím o velké kariéře. Stejně tak bych rád deklaroval, že nemám žádný zájem si výhodně “pomoci”, jak už tomu u některých bylo a bohužel asi i bude. Mým zásadním cílem je změnit fungování města podle našeho volebního mota “Je čas, aby Město pracovalo pro občany”. 

 

 

Jak toho chci docílit?

 

       No každopádně to nebude snadné a je mi více jak jasné, že to bude běh na dlouhou trať. K tomu bude zapotřebí spolupráce všech občanů, nejenom voličů. Aktuální stav městské pokladny je schodek, který převyšuje něco málo přes 200 milionů korun českých. Tento dluh by bylo dobré v první řadě systematicky splatit, což znamená, že by měla být velká rozvážnost v rámci investic a jejich přidanou hodnotou. Rozvaha, co se týče investic, jinak řečeno projektů, by se měla změnit a přehodnotit, čili realizovat pouze to, co dává smysl a není jen výkřikem do prázdna či absolutním nesmyslem.

 

 

A proto chci zejména upřednostnit: 

 

– plnohodnotné bydlení

– více kulturního a sociálního vyžití

– lepší parkování po celém městě

 

 

       Toto jsou hlavní priority, na které míním cílit a o kterých záměrně nezveřejňuji podrobnosti. Pokud někdo má zájem si o nich pohovořit, jsem připraven k diskuzi.

 

       Tímto se pomalu dostávám k otázce, za koho či jakou strau kandiduji. V mém případě byla volba velice rychlá a to především z historického hlediska, ani tak ne úplně z aktuálního. Je to strana ČSSD. Ti, kteří si teď říkají, no potěš Pánbůh, ať pozastaví své poznámky a zamyslí se nad postoji strany posledních třiceti let.

 

       Tímto vyzývám všechny občany města Vimperk a přilehlých osad, kteří se mnou sdílí můj názor a jsou stejně jako já nespokojeni, přijďte k volbám. Dejte nám svůj hlas a já Vám osobně garantuji, že uděláme vše, co bude v našich silách proto, abychom jsme se tu měli o něco lépe. Abychom konečně začali dělat něco pro nás jako občany obecně a ne jen pro vyvolené!

 

 

Lukáš Blaschko,
kandidát do komunálních voleb 2022 za ČSSD MO Vimperk

 

 


{jcomments off}