Krizové centrum v Prachaticích

 

Krizové centrum v Prachaticích řeší rozvody i sebepoškozování  

 

 

      Prachatické Krizové centrum v posledních měsících zaznamenalo zvýšení zájmu o své služby. Častými tématy, se kterými lidé přicházejí, jsou rodinné a partnerské problémy. Např. konflikty, rozvody, obtížná komunikace, péče o děti apod.

 

      Objevují se i témata jako sebepoškozování, sebevražedné pokusy či vztah k sobě samému. U dětí se pracovnice Krizového centra potýkají se šikanou, zhoršeným prospěchem, zvyšujícími se nároky okolí apod.

 

      „Na Krizové centrum se obrátila dvanáctiletá Monika. Svěřila se, že má ve škole málo kamarádů a jen jednu dobrou kamarádku, se kterou se právě pohádala. Hádka byla pro ni náročná a doma se kvůli tomu pořezala žiletkou na zápěstí. Není to poprvé, co to udělala. Trvá to asi dva měsíce, rodiče ani nikdo jiný o tom neví. Monice byl poskytnutý bezpečný prostor pro ventilování emocí, v konzultacích jsme hledali stabilizační mechanismy, které by Monice pomohly při nutkání se znovu říznout žiletkou. Otevřeli jsme téma vysokých nároků na sebe sama a nabídli jiné způsoby řešení konfliktů,“ popsala jedno z posledních setkání vedoucí Krizového centra Mgr. et Bc. Lenka Turková.

 

      Krizové centrum v Prachaticích poskytuje pomoc všem od 6 let věku – dětem, rodinám, dospělým i seniorům. Konzultace jsou zdarma díky finanční podpoře MPSV, Jihočeského kraje a města Prachatice. Schůzku zle domluvit na tel. čísle 736 213 003.

 

Krizové centrum – centrum pomoci rodině a dětem
Portus Prachatice, o.p.s.
Starokasárenská 192, Prachatice
PO – PÁ 8:00-16:00
krizac@portusprachatice.cz

 logompsv

Bc. Hana Bártová, DiS.
Propagace Portus Prachatice

portusa

portusb

 


{jcomments off}