Rekord je potvrzený, oslavy pokračují

Oslavy města pokračují

Už druhou „velkou” městskou kulturně-společenskou akci v rámci oslav svého výročí má za sebou město Vimperk.
Bitva na Winterbergu je dobojována a to s velmi slavným koncem! Vimperk se dokázal dostat do České knihy rekordů.

A kdo to má na svědomí? Skupina historického šermu ARTEGO Vimperk, přesněji její členka Michaela Kačmárová. Ta se postarala o celou organizaci pokusu o nový český rekord.

 

„Šlo o překonání dosavadního rekordu v počtu plivačů ohně na jednom místě v jeden okamžik. Ten nápad se nabízel, vždyť jako skupina vystupujeme s ohňovou show velmi často,” uvádí iniciátorka pokusu.
„Zjistila jsem všechny potřebné náležitosti u pelhřimovské agentury a začala celou věc vidět reálně. No a příležitost v rámci oslav města, ta už byla jasná. Jsem ráda, za nás za všechny ze skupiny, že nás lidé přišli podpořit, a že se nám podařilo dosavadní rekord překonat a stanovit novou hranici! Všem za to děkuji – jak účastníkům, kteří sebrali odvahu a přišli, tak svým kolegům a těm, kteří s organizací slavností i pokusu pomáhali a samozřejmě i zástupcům agentury Dobrý den Pelhřimov, která na české rekordy bedlivě dohlíží, dokumentuje je a zaznamenává,” dodala.

 

3

Pro stanovení a potvrzení rekordu je třeba oficiálního potvrzení a toho se už SHŠ Artego dočkalo – potvrzující certifikát, který obdrží v nejbližších dnech bude mít vepsáno číslo 65! (Pozn red. – v grafu je celkové číslo, dva”plivači” nebyli dozorem z agentury uznáni)

muzi zeny

mestaj
Jak organizátorka slíbila, tak si certifikát na našich stránkách také budete moci prohlédnout, včetně uvedení jmen všech, kteří se na jeho získání a zapsání města do České knihy rekordů podíleli.

 

Místostarostka města Ing. Jaroslava Martanová se ze získání rekordu radovala spolu s ostatními:

„Byl to nejen nevšední a krásný zážitek, ale je to i vizitka města a jeho lidí, kteří se dokážou spojit pro dobrou a zajímavou věc. Propagace Vimperka tímto způsobem je rozhodně nevšední a já bych ráda poděkovala všem, kteří se na získání rekordu a úspěšném průběhu celého programu podíleli. Vidím za tím hodně práce organizátorů, kterou je třeba ocenit. Vidím za tím i zájem občanů města podílet se svou přítomností na jeho zviditelnění v tom dobrém slova smyslu a poděkovat tím vlastně organizátorům za jejich snahu. Jsem moc ráda, že se rekord podařil, a doufám že nebude poslední. Ještě bych ráda všechny pozvala na poslední srpnový víkend (23.-25. srpna), na třídenní městské slavnosti, kde v bohatém programu, v němž si každý najde ‘to své’ – od dětí až po seniory – určitě nebude chybět ani oheň,” usmívá se potěšeně místostarostka.

 

Skupina historického šermu ARTEGO si na nedostatek příležitostí vystupovat opravdu nemůže stěžovat. Jejich propracovaná vystoupení, ukázky a scénky máme možnost vidět při mnoha příležitostech a pořád je na co se dívat. Tou další bude například hostování právě v programu městských slavností na konci srpna (pozvánka a plakát ZDE). V něm se mj. představí i vimperské mažoretky – skupina Premium, jichž je Michaela Kačmárová členkou. Bude je doprovázet (jak jinak při této příležitosti) Dechový orchestr ZUŠ Vimperk a nebude to vystoupení ledajaké – mažoretky Premium totiž v den slavností, v pátek, zahájí i své oslavy – pětileté výročí jejich úspěšného působení v mažoretkovém sportu. A rozhodně byste si neměli jejich vystoupení i celý program nechat ujít! Pořadatelskou taktovku tentokrát drží v ruce SHŠ Berit, a tak jistě nebude opět o zajímavou podívanou nouze.

 

Michaela Kačmárová ještě dodala poděkování:

Děkuji všem, kteří nás podporovali přímo či nepřímo a to především městu Vimperk a MěKS Vimperk za financování a PR za podporu, NP Šumava a Muzeum Vimperk za využívání zámeckých prostor, ZŠ TGM Vimperk za odstavné parkoviště, Městské policii Vimperk a Sdružení dobrovolných hasičů Vimperk za bezproblémové zajištění akce, velké díky patří za půjčení koní z Bohumilic a ze Sklářů, stejně tak jako děkujeme za úžasnou propagaci servru www.sumava.eu a televiznímu studiu Epigon Vimperk, zejména Adamovi Hanušovi za natáčecí odpoledne a videopozvánku. Děkujeme za vřelou spolupráci a ochotu ze strany místostarostky Ing. Jaroslavy Martanové a  starosty Ing. Bohumila Petráška. Fotografům za úžasné záběry, díky nimž si můžeme zpětně celou akci připomenout i po pár letech zpět, mým rodičům, protože nás doprovází vždy na každé akci a tím pádem máme k dispozici nespočet videozáznamů ze všech vystoupení. Díky Martinovi Drábovi (DrábSound) za ozvučení a osvětlení celé akce. Děkujeme květinářství Anička, které nás vždy skvěle zásobuje lampovým olejem na naše ohňové show a tentokrát i na rekord.

A ještě jednou děkuji za celé Artego všem skupinám historického šermu (Artego, DS Bouček, Fechtýři, Moradis, Adovera von Raven, Morgana von Maxberg, Taurus Ater(SK), Kornatičtí Křižáci, Convictus, Armaferre, Čajore, Opolské bractvo(PL), Blaničtí žoldnéři, spolek Jeseník, Avalon), že dokázali probudit historickým životem vimperský zámek a oslavili tak s námi 750 let od první písemné zmínky o Vimperku!
Největší dík ale patří vám všem! Divákům! Hlavně večer jste nám pomohli vytvořit nezapomenutelnou, neopakovatelnou a jedinečnou atmosféru!

 

-as-