kolaz

Volary mají evropský unikát

 

Čilý shon a ruch zavládl v hotelu Bobík na volarském náměstí ve čtvrtek 8. srpna. Právě v ten den se totiž otevřel zmodernizovaný Městský hotel Bobík znovu veřejnosti.

kolaz

Budova, která i původně byla hotelem, prošla zásadní opravou zejména co se týká vnitřních dispozic. Objekt získalo město do svého vlastnictví koupí a celková investice, včetně oprav a nového vybavení, se vyšplhala na téměř 20 milionů korun, které Volary hradily ze svého rozpočtu. Více než rok se pracovalo na tom, aby hotel mohl sloužit svému účelu a nejen to – volarští chtěli získat i něco navíc. To se jim podařilo a ve Volarech dnes najdete jediný wellness a lázeňskou péči na bázi léčebných a pečujících postupů pomocí konopných látek. ‘Konopné lázně’, jak se jim obecně říká, už před oficiálním uvedením hotelu do provozu vzbuzovaly zájem ze strany klientů a tak není divu, že od 9. srpna se objednávky na pobyt jen hrnou.

img 6077

Ve čtvrtek dopoledne proběhla ‘generálka’ na oficiální otevření – hotel byl otevřen k prohlídce pro širokou veřejnost, jejímž zájmem byli jak pracovníci hotelu, tak vedení města mile překvapeni. V útrobách hotelu se dopoledne procházelo více než dvě stě návštěvníků.

img 6001 img 6009

Slavnostní zahájení a „stříhání pásky” proběhlo v režii starostky Volar Martiny Pospíšilové, místostarosty Ing. Roberta Pročky a pracovníků odboru  Správy investic a majetku města – Heleny Fiedlerové a Jana Zámečníka.

Nechyběli samozřejmě jednatelé Městského hotelu Bobík s. r. o. – radní Ivo Rolčík a Mgr. Vít Pavlík.
Pozvaným hostům z řad starostů okolních obcí, zástupcm zhotovitelů stavby a dodavatelských společností a ostatním představili celý provoz hotelu. Prvním unikátem, který byl odtajněn, je oživená tradice práva várečného – minipivovar, který vaří volarské pivo. Pod jakou značkou ho můžete dostat? Tak o tom se rozhodne tento víkend – volba názvu světlé jedenáctky (a v budoucnu i tmavé třináctky) připadne na tradiční Volarské slavnosti dřeva a vyberou ho sami obyvatelé města a návštěvníci slavností.

 

img 5965

 

V prostorách hotelu je příjemná formanka, restaurace a hotelová jídelna, samozřejmě pokoje a apartmán s veškerým komfortem. Na co byli ale hosté zvědaví nejvíc, jsou právě zmíněné unikátní lázně. Podle majitele společnosti Carun Pharmacy, která je hotelovým výhradním dodavatelem léčebné a doplňkové kosmetiky vyráběné z konopí, jde o nejkomplexnější péči aplikací těchto léčebných procedur u nás i ve střední Evropě.

Do suterénu hotelu, kde jsou wellness a lázeňské procedury umístěny, se všichni zvědavě nahrnuli. V doprovodu starostky a jednatelů absolvovali krátkou procházku po jednotlivých zařízeních a někteří neváhali rovnou je vyzkoušet. Špičkové přístroje (lymfodrenáž, infrasauna, masáž vodním paprskem na teplém vodním lůžku, léčebná rázová vlna ad.) poskytují komfort jak uživatelům, tak personálu – jen několika málo doteky na displejích lze ovládat všechny procesy. Pracovníky wellness střediska jsou vyškolení profesionálové, jejichž služeb je možno využít při léčbě nejrůznějších obtíží.

„Jsem ráda, že vás dnes mohu přivítat v prostorách rekonstruovaného hotelu a doufám, že v něm klienti najdou nejen pomoc unikátní léčbou, ale i klid, pohodu a třeba i výbornou kuchyni. Upřímně děkuji všem, kteří se na zdárné realizaci rekonstrukce podíleli, vím, že posledních několik měsíců bylo velmi náročných. Věřím, že se jejich úsilí tady všude odráží a hlavně, že se zúročí ve spokojených hostech, kteří se do Volar budou rádi vracet,” uvedla ve svém proslovu starostka Martina Pospíšilová.

„Chtěli jsme vybudovat takové zázemí, které by poskytovalo něco navíc než jen běžné hotelové služby. Vzhledem k poloze města na Šumavě, jeho možnostem a nakonec i možnostem, které se otevřely ve spolupráci se společností Carun si myslím, že se nám to podařilo a přál bych si, nejen aby odtud hosté odjížděli spokojení, ale aby už při odjezdu přemýšleli nad tím, kdy se k nám vrátí. Věřím, že jak město samotné, tak jeho okolí a podpora unikátním wellness a léčebným programem bude to pravé. Za společnost která hotel spravuje děkuji městu, že mělo odvahu se do projektu vůbec pustit a dotáhnout ho do konce.  Vlastně nastoupit na začátek, který předznamená, jak doufáme, úspěch celého zařízení,” dodal Ivo Rolčík.

img 6089

Novinkou je i vznik galerijních prostor, které až dosud Volarům chyběly. V přízemí budovy, se samostatným vchodem, vznikl světlý prostor právě pro galerii. „Rád bych všechny pozval na její návštěvu. Zahajujeme výstavou INTERSALON AJV 2013, kde vystavují svá díla desítky umělců z různých zemí. Je to zajímavá i poučná podívaná a já jsem rád, že právě tímto počinem se volarská galerie představuje veřejnosti, dodal druhý z jednatelů s. r. o. Mgr. Vít Pavlík, také předseda Asociace jihočeských výtvarníků.

img 5980 (2)         img 6099

Závěrečný raut a hudební doprovod saxofonistky Kateřiny Pavlíkové byl pověstnou třešinkou na dortu. Mezi lahůdkami nechyběla ani degustace konopného vína a některých potravinových doplňků s konopím.

Volary získaly uvedením celého projektu do života evropské jméno a punc originality.

-as-

Interiér hotelu a záběry ze slavnostního otevření najdete ve FOTOGALERII.