policie

Ukradl co našel

Policejní informační servis

policie

Ukradl, co našel – nepříjemné překvapení čekalo na muže z Českokrumlovska, který ve středu dopoledne na necelou hodinu zaparkoval svůj vůz značky VW u rybníka nedaleko Ktiše. Jehovůz si vyhlídl zloděj, poškodil zámek předních dveří a poté vnikl do vozu. Vše, co našel, si odnesl. Majitel tak přišel o brašnu, ve které byl fotoaparát Nicon a dvě paměťové karty. Kromě toho zloděj odcizil ještě pánskou bundu a mikinu, zavírací nůž, svítilnu, peněženku, tašku, pánské sandály a boty značky Roxy. Vše za více než 18 000 korun. Navíc poškozením zámku dveří vznikla škoda za 1 000 korun.

 

(Ne)koupil si mobil přes internet – typický scénář: poslal peníze, mobil nepřišel…

Mladý muž z Prachaticka se stal nejspíše obětí internetového podvodníka. Začátkem června si na jednom internetovém portálu vyhlédl telefon značky Samsung za 7 000 korun. Rozhodl se, že si telefon koupí. Hned v ten samý den zaplatil požadovanou částku převodem ze svého účtu na účet prodejce. Doposud mu však telefon nedorazil, ani mu prodávající peníze neposlal zpět. Jakákoliv snaha o navázání komunikace byla zbytečná. Prodejce na navázání nereaguje. Mladík se proto rozhodl věc oznámit na obvodní oddělení ve Vimperku. Policisté zahájili úkony trestního řízení a po pachateli podvodu pátrají.

 

Prodavačka přišla o peněženku – prachatičtí policisté pátrají od čtvrtečního odpoledne po neznámém pachateli, který se dopustil trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Skutek spáchal v jednom knihkupectví v Prachaticích. Žena, která zde prodává, si za prodejní pult v prodejně odložila svoji tašku. Měla v ní peněženku s finanční hotovostí, platební kartu a osobní doklady. Během dne se věnovala své práci a nevšimla si, že jí do tašky někdo sáhnul a peněženku vzal. Hned jakmile to zjistila, zavolala na místo policisty. Škoda, kterou jí pachatel způsobil, přesáhla částku 1 500 korun.

– p cr –