Oblačnosti postupně přibude

Počasí minulých dní přineslo jak slunečné dny, tak i přechodně trvalejší déšť. Víkend byl nakonec slunečný, ikdyž předpověď slibovala na sobotu ojedinělé bouřky. První srážky zasáhly Šumavu z neděle na pondělí, během pondělního dne přišlo od západu pásmo trvalejšího deště, skončilo tak dlouho trvající sucho. Za vlnící se studenou frontou, přišlo na Šumavu v úterý výraznější ochlazení, teploty byly ve středních polohách pod 15°C, v horských polohách jen kolem 10°C. Středa byla většinou polojasná a beze srážek. Díky chladnějšímu proudění a zmenšené oblačnosti klesaly v mrazových kotlinách teploty opět pod nulu, na Perle za poslední týden mrzlo ze 7 dní celých 5.

 

Čtvrtek přináší polojasnou až oblačnou oblohu beze srážek s teplotami do 20°C. Srážky se žádné během dne neočekávají. Páteční ráno bude jasné s místními mlhami, postupně začne během dne oblačnosti přibývat, zatím beze srážek. Teploty budou podobné těm čtvrtečním, nejčastěji kolem 20°C. Sobota již může místy přinést slabé přeháňky, teploty budou vyšší než v pátek, 22°C až 26°C. V neděli bude oblačnosti více, přeháňky a bouřky budou častější než v sobotu, teploty zůstanou beze změn, do 25°C.

Nový pracovní týden začne velkou oblačností, s občasným deštěm nebo přeháňkami, jen přechodně bude polojasno. Teploty kolem 20°C. 

 

(ir)

 

Ráno 22. srpna pohledem našich webkamer: