mpilustr

Nocležník netrefil díky alkoholovému oparu

Krádež v marketu – ve středu 28. srpna oznámili strážníkům z Penny marketu, že přistihli při krádeži ženu romské národnosti. Hlídce městské policie na místě vedoucí prodejny předala ženu i seznam zboží, které chtěla ukrást – 2×slunečnicový olej, 6× Dunajská klobása, 10× tuňák Rio, 3× Dove krém. Zboží celkem za 952,90 Kč.

Prodavačka uvedla, že viděla ženu, jak si zboží dává do kabelky, pak prošla kasou bez zaplacení. Za pokladnou byla požádána, aby zboží vyndala z kabelky. Přistižená žena na vysvětlení svého jednání uvedla, že nemá co dát malému synovi jíst a nemá peníze na zaplacení nákupu, proto zboží kradla.
Přes stálou službu MP bylo na obvodním oddělení policie telefonicky zjištěno zda žena nebyla v posledních třech letech letech pravomocně odsouzena za krádež. Nebylo tomu tak. Vzhledem k tomu, že u sebe žena neměla žádnou hotovost, souhlasila s vypsáním bloku na místě nezaplaceném.

 

Vyhrožování – ve čtvrtek 29. srpna 2013 ve 21:14 hodin, oznámil na linku 156 občan, že bývalá přítelkyně jeho kamaráda zapálila papírové kapesníky před vchodem do jeho bytu v ulici Národní a vyhrožuje, že to tam podpálí. Na místo byla vyslána hlídka MP. Po příjezdu na místo hlídku očekával oznamovatel události, který uvedl, že mu psal jeho kamarád SMS zprávu, aby zašel k jeho bytu, že tam jeho bývalá přítelkyně něco u dveří zapaluje. Když přišel k domu Národní, tak před vchodem do domu potkal dotyčnou a poté u dveří jeho bytu v prvním patře zjistil, že mezi prahem dveří a dveřmi jsou skutečně zastrkané zapálené papírové kapesníky. Základ požáru zlikvidoval, vyšel před dům a zavolal MP. Žena mezitím utekla. Hlídka kontaktovala i souseda, který údajně viděl, jak žena papírové kapesníky zapaluje. Majitel bytu byl telefonicky kontaktován s tím, že vzhledem k tomu že se do bytu ten nedostaví, bude věc řešena následující den.

 

Jen se chtěl prospat – v pátek 30. srpna dvacet minut po půlnoci bylo na telefon městské policie oznámeno, že před Tipsport barem ve Zvolenské ulici leží na trávníku nějaký muž. Na místo byla vyslána hlídka MP, aby toto oznámení prověřila. Na uvedeném místě se takový muž opravdu nacházel – spokojeně ležel na trávníku a strážníkům vysvětloval, že se trochu napil a chce jít spát, ale jelikož není zdejší, tak netrefí do místa noclehu. Přes jeho mobilní telefon bylo zjištěno od jeho kolegy, že přespávají v Poštovní ulici, kde pracují. Hlídka nocležníka převezla do zmíněné ulice, kde si ho převzal jeho kolega.

-mp, red-