O víkendu se přechodně oteplí

O uplynulém víkendu skončilo teplé a slunečné počasí. Sobota přinesla velmi příjemné teploty, které překračovaly 20°C. Neděle byla již ve znamení zvětšené oblačnosti, teploty ale zůstaly opět příjemných hodnotách přes 20°C. Srážky, které dorazily dle předpokladů na Šumavu z neděle na pondělí, přinesly i ochlazení, takže denní teploty byly většinou do 18°C. Další ochlazení dorazilo ve středu a hlavně ve čtvrtek, kdy maxima v horských polohách nepřekročila 10°C, na Velkém Javoru bylo do 4°C. Po celý čtvrtek se hlavně v horských polohách vyskytoval déšť nebo přeháňky.

 

Zatažený den 12. září s přeháňkami pohledem našich webkamer:

{gallery}volary/2013/09/webkamery_09_12{/gallery} 

 

Velká oblačnost a občasné srážky nás budou provázet v noci na pátek i během pátečního dne. Odpoledne bude oblačnosti částečně ubývat a ukážou se i sluneční paprsky. Denní teploty budou nejčastěji v rozmezí 12°C až 15°C, v horských polohách do 10°C. Sobotní den přinese polojasnou oblohu a teploty, které vystoupí v nižších polohách ke 20°C, v horských polohách kolem 14°C. Srážky se vyskytnou jen ojediněle. V noci na neděli začne oblačnosti přibývat, během neděle se vyskytnou občasné přeháňky, teploty ale zůstanou na příjemných hodnotách mezi 15°C až 19°C. 

 

V pondělí ještě zůstanou maxima kolem 16°C, od západu se zatáhne a občas zaprší. Dle současných modelů se od úterý ochladí, maxima jen kolem 13°C a občasné srážky. Noční teploty budou klesat na 8°C až 3°C, ojediněle se můžou vyskytnout přízemní mrazíky, v mrazových kotlinách budou teploty klesat pod nulu. 

 

(ir)