Park se zbavuje nepotřebných budov

Správa Národního parku Šumava je z minulých let obtěžkána řadou nemovitostí, které nemohou naši zaměstnanci využívat pro svoji práci, nebo nemají vzhledem k zaměření celé organizace své opodstatnění a po provozní stránce správu parku nesmírně zatěžují. Opravy a údržba domů, které k naší činnosti vůbec nepotřebujeme, by nás jen v tomto roce vyšly na miliony korun,” uvádí Jiří Kvapil, ekonomický náměstek ředitele Správy NP a CHKO Šumava.

 

Na dvě nemovitosti, které jsou pro další provoz zatěžující, vyhlásila Správa NP a CHKO Šumava výběrové řízení. Jedná se o služební rodinný domek ve Volarech a objekt po armádě ve Skelné u Prášil.

 

Správa Národního parku Šumava vyhlašuje výběrové řízení na prodej uvedených dvou nemovitostí:
„Minimální kupní cena služebního rodinného domu je 2 300 000 korun, zájemce o ubytovnu na Skelné musí nabídnout nejméně 4,5 milionu korun,” uvádí Dagmar Tomanová, referentka bytového fondu oddělení správy majetku a výroby Správy NP a CHKO Šumava.


Správa parku nabízí obě nemovitosti ve výběrovém řízení – jeho účastníkem mohou být fyzické osoby starší 18 let způsobilé k právním úkonům nebo právnické osoby.
„Účastníkem výběrového řízení je ten, kdo předloží vyhlašovateli písemnou nabídku a to za předpokladu splnění určených podmínek bez výhrad. Každý může do výběrového řízení podat pouze jednu nabídku,” uvádí Dagmar Tomanová.

 

Aby se zájemci mohli lépe rozhodnout pořádá Správa NP a CHKO Šumava prohlídkuve čtvrtek 26. září ve 14 hodin, sraz před objektem ve Volarech (U Nádraží čp. 445). Prohlídka objektu na Skelné je o den později, 27. září, rovněž ve 14 hodin.

 

Rodinný dům ve Volarech stojí v uliční zástavbě.

Je částečně podsklepený, má jedno nadzemní podlaží a půdu. Je po rekonstrukci, v perfektním stavu.
Druhý objekt
je jediným zachovaným domem bývalé obce Skelná. Jje situován při stávající státní silnici vedoucí z Hartmanic směrem na Železnou Rudu a v těsné blízkosti křižovatky se silnicí vedoucí na Prášily. Jedná se o dvoupodlažní, částečně podsklepený zděný objekt. Stavebně technický stav objektu je zanedbaný.

 

Obě nemovitosti nabídla Správa NP a CHKO Šumava v rámci úsporných opatření nejprve ostatním organizačním složkám státu jako nepotřebný majetek. Nebyl o ně zájem. Správa parku proto tyto nemovitosti prodá za nejvyšší cenu, kterou zájemce vysoutěží ve výběrovém řízení, zisk z prodeje připadne státu.

Více informací o vyhlášeném výběrovém řízení je možné najít na webu NP ŠUMAVA

{gallery}susice/2013/zari/nemovitosti_nps/{/gallery}

nps-