Stožeckou brusli nezastavil ani déšť

Na trať mezi Novou Pecí a Stožcem se letos při pátém ročníku závodu na inline bruslích STOŽECKÁ BRUSLE vydaly čtyři desítky příznivců tohoto sportu, které neodradil ani déšť.

Mezi závodníky nechyběl exministr Martin Kuba, ředitel NP Šumava Jiří Mánek a poslanec Jan Bauer. Závodníci si to rozdali hned v pěti kategoriích – na 1 km (děti), 4 km, 8 km, 16 km a  v kategorii bruslařů s holemi.

Dopolední nepříznivé počasí poznamenalo začátek  závodu dětské kategorie, který se posunul, ale nakonec odstartoval. Ženy a děti si odjely závod ještě v dešti, muži pak startovali  už v relativní pohodě, bez mokrého nadělení z oblohy.

 

Absolutně nejrychlejším závodníkem se stal Petr VANC z KSB Liberec časem 00:31:11:7 minuty, Jiří Mánek  získal bronz v kategorii Hobby.

 

Stožeckou brusli, kterou letošní účastníci vyhodnotili jako velmi podařenou akci, pořádala obec Stožec za přispění Jihočeského kraje, NP Šumava a příznivců. Hodnotné ceny a místo medailí vynikající koláče byly závodníkům odměnou za předvedené výkony i náplastí  na trochu chladnější počasí.

-red-

{gallery}vimperk/2013/zari/stozecka_brusle/{/gallery}

foto Ladislav Beran