Aby vyšel na jedničku – přeje starosta města

První den v týdnu, první den nového školního roku, první zvonění, první  třída, první zapomenutá bunda ve školní šatně… Je toho hodně, co bychom v tento den mohli začít slovem “první”.

Prázdniny skončily, ke konci se blíží i léto, a i když se některým doopravdy vstávat nechtělo, povinnost volá – je tu nový školní rok.

 

“Nejen v první den nového školního roku, ale  po celý rok, přeji všem žákům, studentům,  pedagogům a zaměstnancům škol, aby se jim dařilo. 

Vychovávat a vzdělávat  mladou generaci je velmi těžký a velmi zodpovědný úkol. Ne vždy se vše povede podle našich představ, občas něco skončí trapasem, občas fiaskem, ale tak to prostě v životě chodí. Důležité je, nezůstat stát, ale najít nový směr, cestu k tomu lepšímu. Školákům přeji, aby  klopýtnutí  a neúspěchů bylo  co nejméně, aby ve svých učitelích našli oporu, aby do školy chodili rádi.

Učitelům přeji, aby nepříjemných situací řešili minimálně a naopak aby měli radost ze své práce a z úspěchů ‘svých’ dětí. Aby prostě celý rok vyšel na jedničku,” popřál   v první školní den starosta Bc. Petr Mottl, který v první školní den doprovodil do ZŠ Lerchova svou mladší dceru.

 

S přáním mnoha úspěchů se připojuje i redakce www.sumava eu a pro ty, kterým dnes ráno úsměv moc nešel, je tu jedna výborná zpráva:

První prázdniny jsou už za chvíli – podzimní prázdniny připadnou na úterý 29. října a středu 30. října 2013.

 

-as-

 ————————————————————————————————————————-

Organizace školního roku 2013/2014

Období školního vyučování ve školním roce 2013/2014 začíná ve všech základních školách, středních školách, základních uměleckých školách a konzervatořích v pondělí 2. září 2013.

 

Vyučování bude v prvním pololetí ukončeno ve čtvrtek 30. ledna 2014.

 

Období školního vyučování ve druhém pololetí bude ukončeno v pátek 27. června 2014.

 

Podzimní prázdniny připadnou na úterý 29. října a středu 30. října 2013.

Vánoční prázdniny budou zahájeny v sobotu 21. prosince 2013 a skončí v neděli 5. ledna 2014. Vyučování začne v pondělí 6. ledna 2014.

Jednodenní pololetní prázdniny připadnou na pátek 31. ledna 2014.

 

Jarní prázdniny pro školy na Klatovsku: 10. 2. – 16. 2. 2014