Z Mistrovství světa přivezly úspěch!

Mažoretky Klapeto ZŠ TGM Vimperk – 6. místo na Mistrovství světa!

 

Vynikající úspěch přivezly do z Prahy do Vimperka mažoretky KLAPETO. V červnu postoupily na Mistrovství svět av mažoretkovém sportu a rozhodně se v  mezinárodní konkurenci neztratily.   Účast a výsledky  zhodnotila Alžběta Rückerová, vedoucí ‘mistrovského’ souboru:

 

 

uvod

 

“Juniorky Klapeto postoupily dne 9. června z finále ve Vimperku na Mistrovství světa v mažoretkovém sportu do Prahy. Třídenní mistrovství se konalo na atletickém stadionu Slavie Praha. Zúčastnily se jej týmy např. ze Slovinska, Rumunska, Polska a další. Nejvzdálenější tým dorazil z Nigérie.

 

img 8281

 

Vystoupení s náčiním pom pom bylo na programu hned v pátek 30. srpna. Děvčata se v dopoledních hodinách představila se svou choreografií na píseň od kapely Nightwish. Velmi zdařilý výkon vimperských mažoretek ohodnotila porota 6. místem.

S výsledkem souboru jsme velmi spokojeni. Bylo to první účinkování našeho týmu na mistrovství světa a nedopadlo vůbec špatně,” říká spokojeně.

Na mistrovství se mažoretky pilně připravovaly. Trénovaly o prázdninách a těsně před akcí byly na společném soustředění s dechovým orchestrem ZUŠ Vimperk na Nových Hutích, kde neustále pilovaly náročné prvky a dolaďovaly tvary.

“Díky za tuto skvělou soutěžní sezónu patří především mažoretkám. Je dobře, že se jim jejich velké odhodlání, pilné trénování a bojovné srdíčko zúročilo.
Velké díky si zaslouží také jejich rodiče. Byli báječnými fanoušky při všech soutěžích, na které nás v letošním roce velmi ochotně a rádi vozili a byli také velmi tolerantní k našim častým tréninkům.

Lepší dárek k dvacátým narozeninám jsme si nemohli přát. Uvidíme, jak se bude dařit příští rok.” doplňuje Alžběta Rückerová.

Úspěšné mažoretky:
Kristýna Vondrášková, Pavla Eliášová, Barbora Květoňová, Karin Kysilová, Sára Štěchová, Alice Grulichová, Anna Chodorová, Eliška Kubálková, Štěpánka Narovcová, Adéla Billová, Nikola Nová, Lucie Frčková, Zuzana Křižanová, Anna Křížová

 

foto: B. Kubálek

{gallery}vimperk/2013/zari/ms_mazoretky/{/gallery}