policie

63letá řídila s 3,4 promile

Policejní informační servis je za uplynulé čtyři dny opravdu pestrý

pátek – Na Kašperskohorsku vnikl v pátek 30. srpna  v průběhu dne neznámý pachatel do rekreační chalupy a odnesl harmoniku a přímočarou pilu. Z hospodářského objektu odnesl plastový kanystr s benzinem a nádobku s olejem. Celková škoda činí 16 430 Kč.

 
V obci u Sušice vnikl neznámý pachatel na oplocený areál firmy a ve skladu odcizil motorovou pilu, elektrický hoblík, vrtačku a šroubováky. Poškozeným společnostem vznikla škoda 65 000 Kč.
 
Vykradl pět prodejen –   policisté v pátek 30. srpna před třetí hodinou ranní kontrolovali u obce Babín řidiče vozidla zn. Škoda Fabia, který ve vozidle převážel odcizené zboží z prodejny v obci u Horažďovic. Muž byl zadržen a převezen na policejní služebnu. Policie zahájila úkony trestního stíhání a 24letý muž z obce u Litoměřic byl obviněn z přečinu krádež v souběhu s přečinem poškození cizí věci. V době od 10. července do 30. srpna vnikl v pěti případech v různých obcích na Horažďovicku a Plánicku do prodejen a odcizil cigarety, alkoholické nápoje a další zboží. Celková škoda činí 154 000 Kč. Muž byl po provedení úkonů propuštěn ze zadržení.
 
 
sobota –      V sobotu 31. srpna krátceně po 18. hodině v Klatovech řídila 63 letá místní žena vozidlo zn. Škoda Fabia a narazila do zaparkovaného vozidla zn. Renault Trafic. Řidička se podrobila dechové zkoušce a přístroj naměřil 3,34 a opakovaně 3,29 promile alkoholu. Žena souhlasila s lékařským vyšetřením, ale odmítla odběr krve. Škoda činí 40 000 Kč. Žena je podezřelá ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
 
neděleV neděli 1. září jela 44letá řidička  na komunikaci ve směru od Horažďovic na Klatovy. Před obcí Kocourov nepřizpůsobila rychlost jízdy a po projetí pravotočivé zatáčky vyjela s vozidlem vlevo mimo vozovku, kde havarovala v příkopu. Následkem nárazu se vozidlo převrátilo na střechu a v této poloze zůstalo. Řidička utrpěla lehké zranění a byla převezena do nemocnice v Klatovech. Dechovou zkouškou bylo u řidičky vyloučeno požití alkoholu. Škoda na vozidle 20 000 Kč. 
 
 
pondělí – řídil vozidlo i přes zákaz uložený soudem. Sušici policisté v pondělí 2. září  kontrolovali ve 14.30 hodin na ulici Pražská řidiče vozidla zn. Audi 80 muže ve věku 35 let z Domažlic. Při kontrole bylo zjištěno, že podle rozsudku Okresního soudu v Domažlicích má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od ledna 2010 do prosince 2013. Muž byl převezen na oddělení, kde ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

Dopustil se šestnácti skutků a byl vzat do vazby – v pondělí 2. září bylo opětovně rozšířeno trestní stíhání 22letého muže ze Sušice pro čtyři skutky pokračujícího přečinu krádeže. Muž byl v uplynulých měsících obviněn i z přečinu podvod, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Obviněný muž se majetkové trestné činnosti dopouštěl na různých místech v Sušici.

Koncem června byl obviněn společně s dalšími muži ve věku 24 let ze Sušice a 20 let ze Strakonic. V průběhu dubna a května ‘navštívili’ čtyři sklepní kóje a odcizili štafle, motor a dvě jízdní kola.
Muž sám v měsíci únoru a březnu ve dvou případech na návštěvě v bytě odcizil fotoaparát a mobilní telefon. Koncem června ve dvou obchodech vzal různé potraviny a při předváděcí akci navedl 24 letého muže, aby odcizil předváděcí jízdní kolo a prodal další osobě.
 
Kalhoty a potraviny odcizil v obchodě v červenci a v srpnu a vnikl i do rodinného domu, kde vzal peníze, dětské oblečení, monitor k počítači, osobní doklady poškozených včetně platební karty.  V dalším domě vzal kabelku i s obsahem, ale byl přistižen pracovnicí a utekl. V objektu polikliniky v čekárně si vzal peněženku i s osobními doklady poškozené.
 
V posledních týdnech vnikl do domu, kde vzal peněženku s finanční hotovostí a cigarety, ve školní tělocvičně odcizil sportovní bundu a naposledy v sobotu 31. srpna před devatenáctou hodinou v kempu vzal z odemčeného vozidla fotoaparát, bundu a sklenici s utopenci. Majitel pachatele zpozoroval a pronásledoval jej a ten byl společně s dalšími osobami zadržen a předán přivolaným policistům.
Muž byl ve čtyřech případech v posledních třech letech odsouzen za stejnou trestnou činnost. Byl převezen do policejní cely a včera byl na základě rozhodnutí soudu vzat do vazby. 
Policie případy krádeží dále šetří a není vyloučeno, že se uvedený muž dopustil další trestné činnosti.
-p cr, red-