mpilustr

Dva případy napadení

 

 

Ke dvěma případům napadení byli přivoláni strážníci MP ve Vimperku. První z nich se odehrál na konci května (29. 5.) v odpoledních hodinách v ulici Rožmberská, kdy na služebnu oznámil muž, že byl fyzicky napaden. Na místo incidentu byla vyslaná hlídka strážníků a po podání vysvětlení přivoláni také kolegové z Policie ČR, pro podezření na spáchání trestného činu. K ošetření napadaného muže přijela zdravotnická záchranná služba, ta jej následně převezla do prachatické nemocnice na další vyšetření.

Pachatel fyzického násilí byl předveden na obvodní oddělení Policie ČR Vimperk a celou záležitost dále policisté vyšetřují. V rámci šetření jim byl předán úřední záznam z MP a záznam z kamerového systému.

 

 

Zhruba o dva týdny později řešili strážníci rvačku Romů, kteří se do sebe pustili 12. června kolem půl osmé večer v ul. Kaplířova. Celou událost i tentokrát zachytily kamery městského kamerového dohlížecího systému. Na místo byla přivolána hlídka státní policie i hlídka vimperských strážníků. Napadený muž po příjezdu strážníků požadoval přivolání zdravotníků a ošetření. Strážníci mu vyhověli a dotyčný po prvotním ošetření dále odmítl odjet se ZZS na vyšetření do prachatické nemocnice a podepsal revers. I tuto událost nadále šetří policisté z OO P ČR Vimperk.

 

– pm, red-