uvod

Nadšení a elán je znát i na výsledcích

Na Jindřichohradeckou ligu – závodu jednotlivkyň ve sportovní gymnastice žen se vypravilo z Vimperka šest děvčat. Barbora Zdeňková a Jitka Pelešková byly přihlášeny poprvé a to v nejmladší ligové kategorii c), Pavlína Vozobulová, Daniela Vašicová a nováček Linda Pištěková v kategorii III. ligy b), Anna Chodorová soutěžila v kategorii II. ligy – juniorky + ženy.

uvod

Jak bývá v poslední době na krajských závodech zvykem, byly přizvány oddíly z celých Čech, a tak úroveň byla vynikající. Pro vimperské gymnastky je náročné soupeřit s děvčaty ze sportovních středisek zaměřených přímo na sportovní gymnastiku, kde se trénuje každý den několik hodin a jeden trenér má 2-3 svěřence, např. Chrudim, KSG Litvínov, KSG Znojmo, Sokol Horní Počernice a další.

Ale všechna čest děvčatům ze Šumavy. Cvičí pro radost, s nadšením a bojují o každý bodík. Barušce se nad očekávání vydařila zejména sestava na bradlech a v klasickém čtyřboji si vybojovala 27. místo. Jitka předvedla přeskok a akrobatickou sestavu mnohem lépe než na přípravném tréninku, ale zatím to stačilo jen na 29. místo.

Pavla pěkným výkonem na všem nářadí dosáhla na 23. příčku. Pro Lindu to byl první velký závod a opravdu se moc snažila. Odměnou jí bylo slušné bodové hodnocení a 25.místo.

Danielka měla tentokrát trochu smůlu, nedařilo se jí vše tak, jak by si přála a skončila na 26.místě. Všechna tři děvčata skočila poprvé na závodech přemet přes stůl.

Anička Chodorová nejen závodila, ale ještě zvládla a to velice dobře, roli pomocné trenérky. Mladším kamarádkám hodně pomohla radou a i svým optimistickým přístupem k závodům. V kategorii nejstarších obsadila vyrovnaným výkonem 9. příčku.

Všechny zúčastněné vimperské gymnastky potvrdily, že mají dobrý základ a bez obav mohou vyrazit v sobotu na krajský přebor družstev do Veselí nad Lužnicí.

Marie Kotlíková
předsedkyně oddílu SG TJ Šumavan Vimperk

 

{gallery}vimperk/2014/11_listopad/gymnastika_vimperk/{/gallery}