Vimperským hokejistům se o víkendu dařilo

vítězství v derby zařídil čtyřmi góly Karel Slabý

 

12. kolo KLM

 

STRAKONICE – Devět branek, tři trestná střílení, zajímavé momenty před oběma brankáři a střelecké galapředstavení Karla Slabého. Nedělní derby mezi Strakonicemi a Vimperkem nezůstalo hokejovým fanouškům nic dlužno. Ti domácí však odcházeli domů smutní, neboť jejich barvy prohrály 4:5 (0:3, 2:1, 2:1). Strakonický tým trápí nejen marodka, ale i výsledky. Prohráli totiž už potřetí v řadě.

 

neděle 23.11.2014 17:00 – ZS Na Křemelce, Strakonice

                                                  HC Strakonice

4:5

(0:3,2:1,2:1)

DSCB

Branky a nahrávky: 30. M. Bláha (Hřebíček, M. Hrubý), 32. D. Papež (Binder), 44. Bazgier (Hřebíček), 45. Gross (M. Bláha) – 13. Voldřich (Lang), 16. Slabý TS, 19. Slabý (O. Předota), 35. Slabý (Paule), 47. Slabý TS

Vyloučení: 5:8, navíc Kovář (STR) a Voldřich (VIM) 10 minut

Využití: 2:0

Rozhodčí: Svoboda – Mareš, Karlín

Diváků: 730

HC Strakonice: Špiler – Hřebíček, J. Srb, D. Kovář, Topinka, M. Hrubý, Gross, D. Papež – Ondrejec, M. Bláha, Bazgier, Čadek, L. Hrubý, Binder, Kurečka, Andrle, Křenek, Zd. Pangrác, Kepl

HC Vimperk: Podskalský – O. Předota, Vítovec, Voldřich, Vavřík, R. Sitter, Kouba – J. Sitter, Paule, Slabý, Lang, B. Král, Hail, Plouhar, P. Novotný, Gabauer

 

Do druhé poloviny krajské soutěže vstoupili vimperští hokejisté v neděli 23.11. tradičně vypjatým derby na ledě Strakonic. Utkání začalo podle očekávání opatrně z obou stran, ale domácí více hrozili rychlými útoky. Bezgólový stav vydržel do 13. minuty, kdy Lang přihrál zpoza branky Voldřichovi, který otevřel skóre – 0:1. Zaskočení domácí museli poté čelit další velké šanci Haila, který jel sám na branku, ale domácího Špilera nepřekonal. V 16. minutě si Karel Slabý nepozorovaně nabruslil za domácí obranu, a protože byl dojíždějícím obráncem faulován, nařídil rozhodčí trestné střílení, které zkušený vimperský útočník proměnil – 0:2. A když se v 19. minutě za asistence Předoty opět trefil s chutí hrající Slabý, vypadalo to s domácími špatně – 0:3.

 

Druhou třetinu začínali hosté oslabením, ale domácí se na větší šanci nezmohli. V polovině utkání byli krátce po sobě vyloučeni Vítovec a Hail a Strakonice měli výhodu dvojnásobné přesilové hry, kterou dokázali využít a snížili na 1:3. O dvě minuty později se nepovedlo Koubovi dostat kotouč z obraného pásma za modrou čáru a domácí se radovali podruhé – 2:3. Jejich radost netrvala dlouho. Po výborné Pauleho práci za brankou zkompletoval Karel Slabý hattrick – 2:4. Ve 38. minutě po faulu Vítovce jeli trestné střílení také domácí. Zkušený útočník Bláha však Podskalského nepřelstil a hosté tak po druhé třetině vedli o dvě branky.

 

Ve třetí třetině chtěli domácí ještě promluvit do osudu utkání. Příležitost k tomu měli ve dvojnásobné přesilovce při vyloučení Langa a Krále a i tuto druhou početní výhodu v utkání proměnili a snížili na 3:4. A když se domácím ve 45. minutě podařilo vyrovnat, byla to pro hosty studená sprcha. Bylo potřeba hráče trochu uklidnit a vzít si oddechový čas. Hra poté dostala spád a přibylo sporných výroků sudích, samozřejmě v neprospěch hostujícího mužstva. Ovšem domácí dali vimperským šanci v podobě trestného střílení, když byl opět faulován Slabý, který ani podruhé tváří v tvář brankáři Špilerovi nezaváhal a chladnokrevně svůj nájezd proměnil – 4:5. Do konce základní části chybělo ještě 13 minut a hosté se museli bránit ještě dvěma přesilovým hrám domácích, kteří naštěstí pro hosty neproměnili vyložené šance. Vimperk tak vyhrál ve Strakonicích 5:4. Byl to zápas zejména čtyřgólového střelce Slabého, výborně chytajícího brankáře Podskalského, ale také celého kolektivu, protože všichni včetně mladých hráčů bojovali o výsledek až do konce. Takto bychom chtěli vidět naše hráče bojovat v každém utkání. Byl to hezký sportovní zážitek. Děkuji všem fanouškům, kteří nás přijeli podpořit v hojném počtu.

 

Poslední listopadovou neděli přivítá HC Vimperk na svém ledě Český Krumlov. Přijďte naše kluky podpořit, určitě si to zaslouží.

 

 

Pozápasové ohlasy (jchokej.cz)

„Za tři chyby jsme zaplatili třemi úvodními góly. Z tlaku jsme snížili, ale další chybou jsme pomohli soupeři znovu skórovat. Vyrovnali jsme, jenže Vimperk proměnil trestné střílení, zatímco my zahodili řadu šancí,“ litoval domácí manažer Roman Heimlich.
„Ubojovali jsme zápas, který byl pro diváky zajímavý, ale pro trenéry na infarkt,“ přidal se vimperský asistent Petr Grulich.

 

 {gallery}vimperk/2014/11_listopad/hokej_muzi_strakonice_vimperk/{/gallery}

 

 

Junioři:

 

SK Lužnice(Veselí/Soběslav)-HC Vimperk 4:5(1:1,0:3,3:1)

Branky Vimperka:Hlavica 2,Klíma ,Krejsa ,Bárta

Vimperští junioři vydřeli důležité vítězství ve Veselí n.L. ,když byli oslabeni o hráče hrající večerní zápas mužů ve Strakonicích.Jejich místa zaujali dorostenci Klíma,Žampach a Chval,kteří svým výkonem mile překvapili.

Sestava:Robl-Myslík,Marek,Žampach,Chval-Bárta,Krejsa,Hlavica,Skalický,Buček,Klíma.

 

foto:Zdeněk Formánek