Nehoda u Hartmanic nedopadla dobře

hartmanice 3
Vrtulník záchranné služby musel letět v neděli v noci pro řidiče, který v osobním voze havaroval u Hartmanic.
Ukázalo se, že byl opilý…

 

V lesním úseku mezi Hartmanicemi a Dobrou vodou havarovalo osobní auto. Pětatřicetiletý muž za volantem Opel Corsa nezvládl řízení a vyjel z pravotočivé zatáčky mimo silnici, kde narazil do vzrostlého stromu.

 

Jednotka Správy NP Šumava poskytla zraněnému řidiči předlékařskou péči a následně asistovala ZZS při jeho dalším ošetření. Při zkoušce na přítomnost alkoholu ukázal měřící přístroj 1,29 promile alkoholu v dechu.

 

 hartmanice 2

 

hartmanice 1

 

 

Na místo přijeli vzápětí hasiči ze Sušice. Pacient musel být uložen z důvodu podezření na poranění páteře do vakuových nosítek. V nich ho hasiči přenesli do sanitky, kterou byl převezen ke Karlovu. Zde hasiči osvětlovali plochu pro vrtulník LZS a naváděli pilota na přistání. Provozní kapaliny z vozidla neunikly.

 

———————–

Nebezpečné pronásledování

62letý muž obtěžoval ženu SMS zprávami – Horažďovicko

V říjnu přijali policisté na obvodním oddělení v Horažďovicích oznámení o obtěžování a pronásledování. Podezřelý 62letý muž z Horažďovicka v uplynulých měsících zasílal značné množství nežádoucích SMS zpráv na mobilní telefon poškozené. V zaslaných zprávách byly různé urážky i vyhrožování neupřesněnou újmou, vzbuzující důvodnou obavu na zdraví. Zpočátku byla věc evidována jako přestupek proti občanskému soužití, na základě zjištěných skutečností byl případ překvalifikován na trestný čin.

Muž převzal ve zkráceném přípravném řízení sdělení podezření z přečinu nebezpečné pronásledování.

Podle trestního zákoníku, kdo jiného dlouhodobě pronásleduje tím, že vytrvale jej prostřednictvím prostředků elektronických komunikací, písemně nebo jinak kontaktuje a toto jednání je způsobilé vzbudit v něm důvodnou obavu o jeho život nebo zdraví nebo o život a zdraví osob jemu blízkých, může být potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.

 

——————————-

Honička na Švihovsku v kradeném autě

V pátek odpoledne řidič s odcizeným vozidlem ujížděl policistům, protože překročil rychlost v obci. Jeho spolujezdec měl u sebe návykové látky.

Policisté z dopravního inspektorátu zjistili v obci Červené Poříčí vozidlo tovární značky Škoda Octavia, jehož řidič se dopustil přestupku, když po šestnácté hodině překročil stanovenou rychlost v obci.

Řidič s vozidlem policistům ujížděl a o spolupráci byly požádány další policejní hlídky. V obci Trní bylo vozidlo nalezeno na dvoře u domu a dalším šetřením policisté zjistili, že dne 12. listopadu bylo odcizeno na Plzeňsku. Řidič z místa utekl a na místo byl přivolán i policejní psovod se služebním psem.

Další podezřelý muž z vozidla byl kontrolován v 16.35 hodin. U toho policisté našli i drogy. 32letý muž z Tachovska přiznal, že má u sebe omamnou a psychotropní látku a policistům vydal sáčky s bílým práškem a dvě plechovky se sušinou. Je podezřelý ze spáchání přestupku. Pátrání po ukradeném vozidle bylo odvoláno.